Ochrana veriteľov po novom - Sandtner, Lucia
Reakciou na problémy súvisiace s procesom konkurzu a reštrukturalizácie bola prijatá novela u niekoľkých právnych noriem. Ich zámerom malo byť zamedzenie poškodzovania veriteľov v rámci konkurzného a reštrukturalizačného konania a tak reagovať na aktuálne problémy súvisiace s procesom konkurzu a reštrukturalizácie a súvisiace otázky v obchodných vzťahoch a s tým súvisiace sociálne dopady. Pre tento účel bola novelizovaný a doplnený Obchodný zákonník.