Mlieko a mliečne výrobky včera a dnes
V našich krajoch je mlieko tradičnou súčasťou výživy; konzumujeme ho odnepamäti. Jeho spotreba je však momentálne na storočnom historickom minime. Spotreba mlieka v SR klesla z uspokojivých 240 kg na osobu v roku 1989 na súčasných 160 kg. Spotreba konzumného mlieka v SR v rokoch 1989-2005.