Bytová politika ako súčasť hospodárskej politiky štátu - Vidová, Jarmila, 1967-
Bytová politika štátu sa zaoberá vzťahmi medzi subjektmi a procesmi súvisiacimi s uspokojovaním potrieb v oblasti bývania. Je zároveň kombináciou ekonomických, sociálnych, právnych a technických súvislostí bývania, pričom je priamo závislá od ekonomických podmienok danej krajiny. Základným kritériom úspešnosti bytovej politiky je zabezpečenie dlhodobej dostupnosti bývania pre všetky sociálne skupiny obyvateľstva, pretože v súčasnej etape vývoja spoločnosti, sú len niektorí schopní platiť náklady novej výstavby z vlastných zdrojov.