Štvrťročné národné účty systému ESA 2010 - Staríčková, Zuzana
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Najdôležitejšie zásady a charakteristiky štvrťročných národných účtov systému ESA 2010. Štvrťročné národné účty sú národné účty s referenčným obdobím, ktorým je štvrťrok. Tvoria systém integrovaných štvrťročných ukazovateľov a poskytujú komplexný účtovný rámec, v ktorom sa ekonomické údaje môžu zostavovať a predkladať vo formáte, ktorý je vytvorený na ekonomickú analýzu, rozhodovanie a tvorbu politiky na štvrťročnom základe. V štvrťročných národných účtoch sa spravidla používajú rovnaké zásady, definície, pojmy a štruktúra ako v ročných národných účtoch systému ESA 2010.