Jedlo aj história - Záborský, Ján
Toskánsko - kraj ponúkajúci najväčšie lákadlá milovníkov Talianska. Florencia a Siena - dve centrá Toskánska. Rozsiahle viniče, výroba vína a olivového oleja. Florencia- studnica renesancie. Toskánska kuchyňa ako kuchyňa chudobných a mimoriadne chutná.