Kompetence, ochota a zmocnění protipovstaleckých sil v severním Mali v letech 2012-2013 - Ludvík, Zdeněk
Teoretické východiská výskumu problematiky. Operacionalizácia kritérií a metodologický postup. Vývoj bezpečnostnej situácie v Mali. Protipovstaleckí aktéri v severnom Mali. Armády ECOWAS/CÉDÉAO. Pomoc francúzskych ozbrojených síl - misia Serval. Dôsledky protipovstaleckej operácie.