Central and Eastern European Share Markets and the Halloween Effect - Árendáš, Peter, 1986-
Halloweensky efekt je jedna z najznámejších anomálií akciového kalendára. V letnom období (máj – október) bývajú výnosy nižšie, ako v zimnom období (november – apríl). Skúmanie prítomnosti halloweenskeho efektu na akciových trhoch 12 krajín CEE.