Nositel Nobelovy ceny za ekonomii pro rok 2015 - Sirůček, Pavel
Ocenenie za rok 2015 bolo udelené „za skúmanie spotreby chudoby a blahobytu“ A.S. Deatonovi. Vzdelanie a kariéra A. S. Deatona. Veda a výskum.