Deviation of Employment in the EU Member States from the Target Values of the Europe 2020 Strategy - Megyesiová, Silvia, 1969-
Zmeny v miere zamestnanosti v krajinách EÚ s ohľadom na cieľové hodnoty stratégie Európa 2020. Po období úspešnej realizácie cieľov stratégie Európa 2020 sa situácia vplyvom hospodárskej krízy zmenila a miera zamestnanosti začala klesať. Je ťažké očakávať, že prognózna hodnota miery zamestnanosti bude dosiahnutá vo všetkých členských štátoch EÚ do roku 2020. Portugalsko, Taliansko, Grécko a Španielsko zažívajú hospodársky pokles a majú zložitú situáciu na svojich trhoch práce. Ich ekonomické oživenie je veľmi pomalé, preto nie je reálne očakávať, že dosiahnu prognóznu mieru zamestnanosti.