Význam bankrotných predikčných modelov pri znižovaní nákladov a dôsledkov úpadku podnikov - Mihalovič, Matúš
Úpadky podnikov sú neoddeliteľnou súčasťou každého hospodárskeho cyklu. Avšak, v období recesie a hospodárskej krízy je táto problematika zvlášť významná. Čoraz častejšie sa vedú diskusie o významnom vplyve makroekonomických zmien na schopnosť podnikov obstáť vo vysoko konkurenčnom prostredí. Potrebu vytvárania predikčných bankrotných modelov a ich prispôsobovania sa podmienkam národných ekonomík.