Prenos daňovej povinnosti na príjemcu pri tuzemských a cezhraničných transakciách (reverse charge) v roku 2016 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Pre správne uplatňovanie dane z pridanej hodnoty je nevyhnutné určiť nielen miesto dodania tovaru alebo poskytnutia služby, t. j. v ktorom štáte je DPH splatná, ale aj, kto je povinný platiť daň resp., komu vzniká daňová povinnosť. V určitých prípadoch je osobou povinnou platiť daň iná osoba ako dodávateľ. Ilustračné príklady.