Poistenie podnikateľskej činnosti - Gášpárová, Eva
Poistenie je zmluvný vzťah medzi poistníkom a poisťovňou, v ktorom sa poisťovňa zaväzuje v prípade poistnej udalosti poskytnúť poistenému poistné plnenie. Poistenie sa vzťahuje na niektoré vopred dohodnuté náhodné udalosti, ktoré sa vyskytujú s určitou pravdepodobnosťou. Ilustračné príklady.