Verný a pravdivý obraz a hlavné prvky účtovnej závierky: slovenský príklad - Maděra, František
Dôležitým predpokladom verného a pravdivého zobrazenia skutočností o účtovnej jednotke v zostavenej účtovnej závierke, ktorá sa pre účely rozhodovania zverejňuje, je presné, racionálne, jednoznačné a nie príliš abstraktné vymedzenie základnej účtovnej terminológie.