Pokus o prevrat končí prevratom - Pressburg, Adrian Peter
Vojenský puč v Turecku stroskotal. Vyhlásenie výnimočného stavu. Fethullah Gülen, vodca duchovno-osvetového hnutia Hizmet, označovaný za osnovateľa júlového pokusu o prevrat. Činnosť hnutia v moslimských štátoch postsovietskeho a postjuhoslovanského priestoru. Pokračujúci rozkol USA s Tureckom. Puto prezidenta Erdogana k Putinovi. Požiadavka bezvízového styku tureckých občanov s krajinami EÚ.