Social enterprise and application of social innovations - Hlaváčiková, Jana
Sociálne podnikanie predstavuje ekonomickú činnosť jednotlivcov alebo organizácií, ktorá obsahuje sociálny rozmer a prispieva k dosiahnutiu verejno-prospešných cieľov. Cieľom Európskej únie je podporovať sociálne inovácie tak, aby sa prijímali opatrenia na boj proti chudobe, k zlepšeniu pracovných podmienok, podpore rastu kvalitnej a udržateľnej zamestnanosti.