Zájem Slováků o český trh práce klesá - Lincová, Zuzana
Najväčšou národnostnou skupinou pracujúcou v ČR sú Slováci. V súčasnosti je priemerná mzda na Slovensku o 2 percentá vyššia ako v Česku. Odbory, v ktorých sa cudzinci v Česku uplatňujú.