Identification influences of builsing road infrastructure on market subjects - Kintler, Jakub, 1979-
Základom fungovania trhu sú predovšetkým sloboda rozhodovania a súkromné vlastníctvo. Najjednoduchší model trhového mechanizmu tvoria domácnosti, firmy a trh, medzi ktorými dochádza k vzájomnej obchodno-peňažnej výmene. Makroekonomické a mikroekonomické predpoklady zlyhávania trhu.