Daňové aspekty finančných trhov a finančných transakcií - Simonidesová, Jana, 1968-
Daň z finančných transakcií je založená na zásade daňovej rezidencie finančnej inštitúcie alebo obchodníka. Zdanenie sa teda uskutočňuje v členskom štáte, ktorý sa považuje za štát, v ktorom sa nachádza sídlo finančnej inštitúcie podieľajúcej sa na transakcii. Tým by sa napomohlo znížiť riziko premiestnenia, pretože finančné transakcie by boli zdanené vo všetkých prípadoch, keď sa na nich zúčastní subjekt usadený v EÚ, aj keď sa transakcia uskutoční mimo EÚ.