Meaning and importance of technology transfer - Križan, Martin
Transfer technológii predstavuje komplex sofistikovaných a odborných činností, obojstranný prenos know-how medzi vedecko-výskumnými organizáciami a komerčnou sférou. Proces, počas ktorého sa výsledky vedy, výskumu a vývoja transformujú do hospodárskej a spoločenskej praxe s cieľom komerčne ich zhodnotiť a potvrdiť.