Provisions and temporary items of assets as the important tools achieve a true and fair view of the business entities’ accounting - Kršeková, Marianna
Rezervy a opravné položky z hľadiska ich obsahového vymedzenia, účtovného zobrazenia a vykazovania v účtovnej závierke podnikateľských subjektov upravujú v súčasnosti viaceré predpisy a opatrenia MF SR č. 23054/2002-92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva ako aj zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov.