Využitie finančných ukazovateľov pre aplikáciu metódy DEA v podnikoch automobilového priemyslu - Szaryszová, Petra, 1984-
Možnosti zvyšovania efektívnosti podnikov ekonomicko-matematickou metódou DEA. Ekonomická výkonnosť podnikov automobilového priemyslu. Vývoj podielu automobilového priemyslu na pridanej hodnote v percentách. Identifikácia kauzálnych vzťahov finančných ukazovateľov. Výsledky mier technickej efektívnosti vybraných podnikov. Výkonnosť na úrovni odvetvia je možné posúdiť na základe schopnosti odvetvia vytvárať pridanú hodnotu, zisk a taktiež efektívnosti využívania podnikových vstupov a výstupov.