Juhočínske more začína vrieť - Pressburg, Adrian Peter
Bezpečnosť v oblasti Stredozemného a Egejského mora v súvislosti s nekontrolovanou masovou migráciou. Územné spory krajín v oblasti Juhočínskeho mora. Územné nároky Číny. Vojensko-bezpečnostný primát Spojených štátov amerických. Dôležitá preprava tovarov cez Juhočínske more. Čína si vyhradzuje právo vyhlásiť identifikačné pásmo protivzdušnej obrany nad Juhočínskym morom.