Analýza vývoje plodnosti na území České republiky po roce 1950 do současnosti za využití dekompozičních metod - Křesťanová, Jana
Zdokumentovanie zmien plodnosti pomocou dekompozície, a to z hľadiska premien v štruktúre podľa rodinného stavu, podľa poradia narodeného dieťaťa a z pohľadu časovania. Dekompozícia všeobecnej miery plodnosti, vďaka ktorej možno zachytiť vplyv intenzity procesu a vplyv vekovej štruktúry žien.