Vznik a zánik sociálneho poistenia - Gášpárová, Eva
Jednotlivé druhy sociálneho poistenia vznikajú a zanikajú v závislosti od štatútu osoby, ktorej sa sociálne poistenie týka a ktorá je povinná platiť poistné. Vznik a zánik povinného sociálneho poistenia zamestnanca. Vznik a zánik povinného úrazového a povinného garančného poistenia zamestnávateľa. Vznik a zánik povinného sociálneho poistenia SZČO. Vznik a zánik dôchodkového poistenia iných fyzických osôb. Vznik a zánik sociálneho poistenia dobrovoľne poistenej osoby.