Keď je krajina dospelá, no nevyspelá - Pressburg, Adrian Peter
25. výročie nezávislosti Ukrajiny. Kritika amerického viceprezidenta Joe Bidena. Vysoká miera korupcie, klientelizmus. Sklamanie z revolúcie. Vstup USA a Európskej únie do konfrontácie s Ruskom pre odtrhnutý Krym a povstalecký Donbas. Priaznivejšie vyhliadky na tento rok. Strata autonómnej oblasti Krym bude traumatizovať ukrajinský štát po generácie.