MiFID II – vybrané otázky novej právnej regulácie - Oller, Filip
Revízia právnej úpravy MiFID I a dôsledky novej právnej regulácie z pohľadu investičnej spoločnosti vo vybraných oblastiach. Ciele MiFID II: posilnenie existujúceho právneho rámca, zavedenie jednotného európskeho súboru pravidiel týkajúcich sa investičných služieb a investičných činností, rozšírenie okruhu finančných nástrojov a zohľadnenie technického pokroku v rámci investičného obchodovania. Porovnanie definícií v rámci právnej úpravy MiFID I a MiFID II.