Social marketing - a concept of marketing management - Mazurkiewicz, Anna
Rastúce očakávania vzdelanejších a bohatších spotrebiteľov vyvolávajú nutnosť implementácie marketingových stratégií zohľadňujúcich záujmy nielen jednotlivcov, ale aj miestnych komunít a spoločnosti ako celku. V sociálnom marketingu sa zvláštna pozornosť venuje príjmaniu opatrení, ktoré sú v súlade s ideou o spoločenskej a firemnej zodpovednosti a s myšlienkou o trvalo udržateľnom rozvoji.