Euro adoption and export: A case study of the Czech Republic, Slovakia and old EU member states - Polyák, Oliver
Význam spoločnej európskej meny na exportnú výkonnosť členskej krajiny. Porovnanie exportnej výkonnosti Slovenska s ČR a starými členskými štátmi EÚ. Analýza jednoduchou regresiou. Potvrdenie "Rose effect" - susediace krajiny zdieľajúce spoločnú menu obchodujú vo väčšom objeme.