Budúcnosť váh a pokladníc je v integrácii - Raševová, Kristína
Súčasným trendom hlavne v zahraničí je zjednocovanie váhových a pokladničných systémov v jeden celok. Obchodníci preferujú váhy ovládané pomocou dotykového displeja. Od pokladníc sa vyžadujú funkcie navyše.