Zdaňovanie príjmov z predaja cenných papierov - Brnová, Miroslava
Novelou zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p., a to zákonom č. 253/2015 Z. z. sa s účinnosťou od 1. januára 2016 dopĺňa oslobodenie príjmov z predaja cenných papierov po splnení zákonnom stanovených podmienok. Toto doplnenie je jedným z daňových opatrení, ktorých cieľom bola podpora kapitálového trhu.