Cloud computing a ochrana osobných údajov v ňom - Mičudová, Tatiana
Cloud computing možno definovať ako poskytovanie služieb alebo aplikácií nainštalovaných na serveroch v prostredí siete internet s tým, že používatelia k nim môžu pristupovať napríklad prostredníctvom webového prehliadača alebo klienta danej aplikácie a môžu ho používať z akéhokoľvek miesta. Klienti teda majú k dispozícii služby na požiadanie bez veľkých kapitálových investícií a majú prístup ku svojim údajom kdekoľvek, kde je internetové pripojenie.