Energetická náročnost a uhlíková stopa nákladní dopravy - Pohl, Jiří
Dohoda, ktorou sa zástupcovia 175 krajín sveta zaviazali neprekročiť oteplenie Zeme viac ako o 1,5 až 2 stupne celzia voči predindustriálnej dobe. Lesk a bieda fosílnych palív. Postupný prechod od fosílnych k obnoviteľným zdrojom energie. Energia pre logistiku. Rast významu železničnej dopravy. Opatrenia českej vlády na podporu dekarbonizácie mobility.