Ceniny vo vybraných príkladoch v účtovníctve ROPO a obcí - Šabíková, Ingrid
Účtovný pohľad na ceniny, ktoré sú považované za osobitnú formu peňažných prostriedkov. V súčasnosti k bežným ceninám patria aj lokálne meny – Živec, Košický dukát, Širocký sokol, ako aj farmárske stravné lístky.