To lend or to borrow on the interbank market: What matters for commercial banks in the Visegrad Countries - Vodová, Pavla
Determinanty vplyvu na rozhodnutia komerčných bánk požičať na medzibankový trh v krajinách V4 v r. 2000-2011. Význam faktorov skúmaný modelom s regresnou analýzou panelových dát. Špecifické bankové faktory: likvidita, kapitálová zabezpečenosť a kvalita portfólia úverov. Makroekonomické faktory: rast HDP, miera nezamestnanosti, finančná kríza a úroveň úrokových sadzieb.