Akulturace v kontextu globalizace a cestovního ruchu - Fodranová, Iveta, 1959-
Proces akulturácie a jeho charakteristika. Akulturácia na úrovni jednotlivca a skupiny. Globalizácia ako významný faktor, ktorý vedie ku kultúrnym a spoločenským zmenám. Vplyv odlišného kultúrneho prostredia na vzťahy medzi obyvateľmi a turistami. Miera turistickej intenzity ako dôležitý ukazovateľ, ktorý podmieňuje akulturáciu spôsobenú kontaktom rozdielneho spoločenského a kultúrneho prostredia turistov a rezidentov. Miera turistickej intenzity vo vybraných slovenských mestách.