Empatia - nevyhnutná vlastnosť osobnosti dobrého učiteľa - Chmelárová, Zuzana, 1967-
Význam empatie pre dobré medziľudské vzťahy medzi učiteľmi a žiakmi. Empatia učiteľa neovplyvňuje pozitívne len prežívanie žiakov, ale následne aj ich vzťah ku škole a podávané výkony. Empatia a priestor v oblasti sebareflexie učiteľov stredných škôl.