Význam priemyselnej výroby pre tvorbu a šírenie inovácií - Luptáčik, Mikuláš
Celkové výdavky na výskum a vývoj na Slovensku. Súkromné výdavky, výdavky na výskum a vývoj v automobilovom priemysle. Význam výdavkov na výskum a vývoj nevyplýva len z priamych efektov na inovácie v odvetví, v ktorom boli tieto výdavky vynaložené, ale aj z ich šírenia do ostatných odvetví v ekonomike, a to napr. premietnutím inovácií v produktoch a službách, ktoré tieto odvetvia odoberajú. Informačné a komunikačné technológie. Špecifickosť inovácií v strojárstve.