Investments strategies for bond portfolio optimalization - Chovancová, Božena
Prehľad rizikových faktorov pri manažmente portfólia dlhopisov. Pasívne a aktívne stratégie na trhu s dlhopismi a porovnanie výhod ich použitia. Analýza najčastejších stratégií - priraďovanie peňažných tokov (cash flow matching) a imunizácia portfólia dlhopisov bond portfolio immunization).