Slovenská republika a jej bezpečnosť v kontexte jej členstva v organizáciách medzinárodného krízového manažmentu - Čeri, Ladislav
Európska únia a jej nástroje bezpečnostnej stratégie. Bezpečnostné záujmy a vývoj vnútornej bezpečnosti Slovenskej republiky. Zahraničnopolitcké priority SR a vojensko - politická spolupráca s krajinami V4.