Retrospektívny pohľad na znaleckú činnosť a perspektívy jej vývoja - Majdúchová, Helena, 1963-
Legislatívne úpravy znaleckej činnosti. Vývoj legislatívnych zmien zákona č. 382/2004 Z. z. o znalcoch, tlmočníkoch a prekladateľoch. Vývoj legislatívnych zmien vo vyhláške 492/2004 Z. z. MS SR, o stanovení všeobecnej hodnoty majetku. Zhodnotenie doteraz zrealizovaných legislatívnych úprav znaleckej činnosti a návrhy a odporúčania. Problémy znaleckých posudkov a možnosti zvýšenia ich kvality.