Riadenie inovácií a jeho riziká - Panda, Anton
Dôležitým faktorom pri zavádzaní inovácií je komunikačné riziko. Riziko je na jednej strane spojené s nádejou pre dosahovanie mimoriadne vysokých prínosov, na druhej strane s nebezpečenstvom neúspechu a strát. Obmedzenia úspešnosti inovačného procesu sa pripisujú hlavne dlhému času vývoja, neakceptovaniu rizika a správnosti projektov. Zavádzanie prvku inovácie je neoddeliteľnou súčasťou organizácie. Inovácie dnes určujú budúcu konkurencieschopnosť organizácie a jej budúci rast či zánik. Vytvorenie podmienok pre inovačný proces je náročný proces, ktorý by mal byť jednou z priorít riadiacich pracovníkov.