Riadenie logistického reťazca v podniku a jeho optimalizácia - Malega, Peter
Logistika v súčasnej dobe predstavuje neodmysliteľnú súčasť každého podniku. Logistické činnosti spolu navzájom úzko súvisia, čo spôsobuje nutnosť funkčnosti jednotlivých oblastí ako celku. Vzhľadom na fakt, že logistika tvorí okolo 27% celkových nákladov podniku, jej neustále analyzovanie a následná optimalizácia dokáže zabezpečiť podniku flexibilitu, schopnosť konkurovať a rovnako aj zvyšovať produktivitu za súčasného znižovania nákladov.