Operačné prostredie vzhľadom na jeho komplexnosť - Čeri, Ladislav
Operačné prostredie, jeho faktory a hľadiská. Zložitosť vzájomných vzťahov medzi prvkami operačného prostredia. Podmienky, okolnosti a vplyvy, ktoré ovplyvňujú použitie vojenských síl. Hrozby a riziká.