Stanovenie hodnoty cenného papiera v prípade podnikov s cyklickými kapitálovými väzbami - Šrenkel, Ľudovít
Problematika stanovenia všeobecnej hodnoty cenného papiera v špecifickej situácii, keď sa v podniku vyskytujú cyklické kapitálové prepojenia. Ide o situáciu, keď jeden podnik vlastní podiel v inej spoločnosti, ktorá má zároveň priame alebo nepriame kapitálové prepojenie na tento podnik. Takéto prepojenie sa vyznačuje viacerými špecifikami, ktoré je potrebné rešpektovať pri stanovení korektnej všeobecnej hodnoty cenného papiera. Postup, ako by mal znalec vyčísľovať hodnotu cenného papiera takéhoto podniku.