<The> Contrastive Analysis of the Use, Meaning and Connotations of the Colors in the Slovak and Spanish Language - Spišiaková, Mária, 1973-
Lexikálne jednotky (slová, výrazy, pevné konštrukcie, slovné spojenia, lokúcie, príslovia) so zložkou chromatický vo svojej štruktúre. Sémantické rozšírenie a využitie týchto lexikálnych jednotiek v španielskom a slovenskom jazyku. Rozdiely vo význame a použití týchto konštrukcií vyplývajú z rozdielov kultúry medzi oboma krajinami.