Československá zahraniční politika vůči Izraeli v první polovině padesátých let 20. století - Taterová, Eva
Zhrnutie literatúry a metodologické poznámky k problematike. Všeobecná charakteristika československej zahraničnej politiky v sledovanom období. História vzťahov medzi Československom a sionistickým hnutím či Izraelom pred rokom 1950. Československo-izraelské vzťahy do roku 1955.