Causes and impacts of the global financial crisis on the world economy - Gajdošová, Zuzana, 1988-
Počiatok finančnej krízy v 90. rokoch minulého storočia. Naštartovanie ekonomického rastu prostredníctvom úverovej expanzie. Bankrot jednej zo svetových amerických bánk, Lehman Brothers. Rizikové hypotéky. Nedostatočný dohľad nad finančnými inštitúciami a neschopnosť dostatočnej kontroly nad ekonomickými nerovnováhami.