Nemocenské poistenie ako neoddeliteľná súčasť sociálneho systému - Simonka, Zsolt, 1974-
Charakteristika nemocenského poistenia ako súčasti sociálneho systému. Pôvod, úlohy, funkcie a reformné procesy sprevádzajúce vývoj nemocenského poistenia. Metódy financovania zdravotníctva a komparácia nemocenského a životného poistenia.