Špecifiká kreatívneho priemyslu v USA - Baculáková, Kristína, 1988-
Analýza súčasného stavu kreatívneho priemyslu v USA a krátke porovnanie s kreatívnymi odvetviami v Európskej únii. Teoretické koncepty kreatívneho priemyslu v USA, definícia jednotlivých kreatívnych odvetví ako aj základné makroekonomické údaje. Kritické zhodnotenie problému masovej kultúry a konzumu.