Medzinárodná migrácia v dôsledku klimatických zmien - Dancáková, Ivana
Migrácia v dôsledku environmentálnych zmien neustále naberá na intenzite a objeme. Zvyšuje sa intenzita výskytu environmentálnych zmien, ktoré zahŕňajú nielen klimatické zmeny, ale aj degradáciu životného prostredia, v dôsledku ktorých dochádza k zníženiu životnej úrovne, ohrozeniu zdravia obyvateľov, zhoršeniu životného prostredia, a následne nútenej emigrácii. Prognózy v počte environmentálnych migrantov. Najrizikovejšie oblasti.